Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αισθητικών Κύπρου, η οποία έγινε στις 24.02.2024 στο Μέγαρο ΚΕΒΕ στη Λευκωσία και  στην οποία παρευρέθηκαν αρκετά μέλη του Συλλόγου.

Στην ομιλία της η πρόεδρος αναφέρθηκε στη δράση του Δ.Σ τη χρονιά που πέρασε, δίνοντας έμφαση κυρίως

  • Στην τροποποίηση του Νόμου ( ετοιμασία των κανονισμών των λέιζερ, το θέμα της εξασφάλισης των μορίων και ο διορισμός Επιθεωρητών, θέματα για τα οποία θα τεθούν ξανά ενώπιον της Βουλής σύντομα)
  • Στη διοργάνωση ημερίδων με σκοπό τη συλλογή μορίων που είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της άδειας με βάση το Νόμο (άρθρο 12-(2)) και το πόσο σημαντικό είναι για τον Σύλλογο η εξέλιξη και ενημέρωση των μελών του.
  • Στον 7ο  Εθνικό διαγωνισμό – SkillsCyprus 2023
  • Στους μελλοντικούς στόχους του Συλλόγου, όπου ένας από αυτούς είναι η δραστηριοποίηση της Επιτροπής Κοινωνικών Εκδηλώσεων και Κοινωνικής Προσφοράς, με την πρώτη μας εκδήλωση να πραγματοποιείται μετά το Πάσχα στη Λευκωσία.

Εγκρίθηκε η κατάσταση εσόδων και εξόδων του έτους 2023, την οποία διάβασε η ταμίας του Συλλόγου. Παρουσία της λογίστριας του ΚΕΒΕ κας Κάτια Στυλιανού, η οποία απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μελών.

Στη συνέχεια διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των πέντε αιρετών μελών του Συμβουλίου Εγγραφής Αισθητικών. Από τη διαδικασία εκλέγηκαν η κα Αλέξη Αγγέλα, η κα Λουπάν Μπιάνκα, η κα Νησιφόρου Φαίδρα, η κα Ποταμίτου Γεωργίου Γιάννα και η κα Συμεού Αναστασία.
Με βάση την Πρόνοια 3-(2)-γ του Περι Εγγραφής  Αισθητικών Νόμου του 1999 (40(Ι)/1999)
.....Το Συμβούλιο Εγγραφής Αισθητικών αποτελείται από έξι (6) εγγεγραμμένους και αδειούχους αισθητικούς, από τους οποίους οι πέντε (5)  εκλέγονται από τη γενική συνέλευση του Συλλόγου και ο έκτος (6) είναι ο εκάστοτε πρόεδρος του Συλλόγου δηλαδή η κα Βάκια Ιωαννίδου.

 

Στο τέλος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης έγινε η κοπή της Βασιλόπιττας. Η τυχερή ήταν η Ευριδίκη Δημοσθένους.